Д-р Крумова, която се бори за всеки детски живот и предава на семействата на своите пациенти вяра, надежда и любов

д-р Крувмова

Добротворецът: Д-р Павлина Крумова – педиатър, специалист детска кардиология.

Добротворството: Д-р Крумова е от онези лекари, за които професията е призвание.

За нея, ни разказва в своята номинация и Ива Гургуриева, така: “Познавам доктор Крумова от пет години, когато се наложи диспансеризиране на моя син. При нея са диспансеризирани деца със сърдечно-съдови проблеми. При едно от посещенията ни тя спомена за тревогите си относно момченце на 9 години, което е в крайно тежко здравословно състояние и се нуждае от бъбречна трансплантация. По-късно разбрах, че тя води борба заедно със семейството на детето с бюрокрацията на институциите и Фонда за лечение на деца в чужбина. Усетих нейната загриженост като майка. Осем години тя се бори и опитва да стабилизира състоянието на детето. Заговорих я, помолих я да ми разкаже за случая и попитах мога ли да помогна, видях тревогата в очите й. В последствие така се получи, че успях да се включа в каузата да спасим Байрям. Благодарение на положените усилия, с помощта на медиите и много добри хора, чудото за детето се случи. Байрям е жив и здрав, и вече е на 11 г.

През м. 09, 2018 г., ми се обадиха хора, които искаха да помогнат финансово на болно дете. Разговарях с доктор Крумова и тя каза, че в момента най-голяма нужда от помощ има Фани, момиче на 17 г. Започнахме нова кампания, която се надявам с помощта на добри хора да доведем до успех.

Доктор Крумова влага в работата си най-доброто, на което е способна. Със своя професионализъм и човечност тя се грижи за тези деца, води борба за живота им, дава на семействата вяра, надежда и любов.

Освен това, че помага на болните деца в труден момент, една кауза не се измерва само с един еднократен акт, с едно действие, а е свързана с много емоции, обич, всеотдайност и свързване с децата и семействата им завинаги.  Най-важно е да им дадеш кураж и да знаят, че не са сами. Това прави доктор Павлина Крумова – лекар по призвание и човек с голямо сърце."

Номинацията получихме от:
Ива Гургуриева, Мисис България 2016 Европа