Абитуриентски бал

Абитуриентски бал

Един от нашите младежи (така наричаме младите хора, ползващи социалната услуга "Наблюдавано жилище" в Сдружение "Самаряни"), днес празнува абитуриентския си бал. Усмихва се, не само защото повода е много специален, но защото около подготовката и приготовленията той срещна подкрепа, внимание и хора с добротворящи сърца.

Благодарение на щедростта на дарител е осигурен официалния му костюм. Кувертът за ресторанта и фотосесия са предоставени безплатно, благодарение на съдействието на инициатива започнала в социалните мрежи - "Помогнете, моля! Абитуриентите на Стара Загора" и Обществен Дарителски Фонд. Г-н Янко Янков е благодетеля, който дарява липсващите обукви и колан... И така една мечта - да отидеш на бал, да бъдеш в подобаващ костюм, да се чувстваш празнично, днес е реалност!

За нас от Сдружение "Самаряни" е изключителна превилегия да познаваме всички тези хора и да сме свидетели на щедрост и добротворство! Лично благодарим на инициатори и дарители за безценните жестове, с които ни помагат да затвърдим посланията към младите хора в "Наблюдавано жилище", че ние "вярваме в тях" и знаем, че те ще успеят в живота напред!

* * *

Услугата "Наблюдавано жилище" се продаставя от Сдружение "Самаряни" вече повече от девет години. Тя е форма на социална услуга за оказване на подкрепа и консултиране на лица, навършили 18 години, които напускат специализирана институция, преходно жилище или защитено жилище и им предстои да водят независим начин на живот, както и с цел превенция на настаняването им в специализирана институция. Услугите са основани на социална работа, при прилагане на индивидуален подход и са съобразени с конкретните потребности на всеки постъпил в услугата човек. За реализиране целите на социалната услуга наблюдавано жилище се изработва концепция за предоставяне на услуги в краткосрочен и дългосрочен план. Наблюдаваните жилища са с общ капацитет 8 места и представляват 2 апартамента за по 4 младежи, във всеки от който има две спални, дневна, кухня и санитарни помещения. Намират се в кварталите „Железник" и „Зора".